Het goedgekeurde jaarverslag van 2015 is hier te downloaden.

De zorgboerderij

Zorgboerderij de Balloohoeve wordt geleid door een enthousiast team dat dagbesteding biedt. Het is een agrarisch middel groot bedrijf met verbreding. De verbreding bestaat uit koffie en thee schenkerij, boerderij winkel, boeren camping,agrarisch natuurbeheer, groentetuin en ijsmakerij. De begeleiding wordt door vaste begeleiders gedaan die een agrarische en/of zorg achtergrond hebben.

Onze missie is om de deelnemer te laten wennen aan de dagstructuur en zo mogelijk terug te brengen in de maatschappij ongeacht tijd. De visie van de Balloohoeve is dat de deelnemer centraal staat en er gekeken word naar de positieve en gezonde kanten van de deelnemer. Ze kunnen ten alle tijden zichzelf zijn en hoeven zich niet te bewijzen.

Het bijzondere aan de Balloohoeve is de rust en de ruimte die er wordt geboden aan de deelnemer waardoor er geen werkdruk ontstaat. Voor elke deelnemer is er werk op maat, hierdoor ontstaat er structuur bij de deelnemer doordat deze min of meer zijn/haar eigen werkzaamheden heeft die dag in dag uit terug komen op de boerderij. Belangrijk is dat het niet uit maakt hoelang een deelnemer bezig is met een activiteit, hierdoor ontstaat een lage werkdruk. De deelnemer geeft zelf aan welke werkzaamheden hem/haar aantrekken. Door de omgeving van de Balloohoeve scheidt deze zich af van andere zorgboerderijen. Deelnemers op de Balloohoeve staan namelijk nauw in contact met mensen van buitenaf, doordat de Balloohoeve midden in een het dorp Balloo ligt.

De Balloohoeve heeft sinds 2012 het keurmerk ‘Landbouw en Zorg’. Ook zijn wij een erkend leerbedrijf zowel in de zorg (Calibris) als landbouw (Aequor), we bieden ook stageplaatsen aan.

De Balloohoeve heeft een klachtenprocedure en is aangesloten bij de landelijke klachten commissie van ‘Landbouw en Zorg’

Voor het jaarverslag kwaliteitssysteem van 2014 klik hier

De Balloohoeve

logo bloembak middel BorderMaker

Openingstijden

De winkel is telefonisch bereikbaar op: 06-23235097
Winkel / theeschenkerij / ijsboerderij:

Ma. - Za. :  9:00 - 17:00 uur
Zo           :10:30 - 17:00 uur

Zorgboerderij
Ma. - Vr.   : 9:00 - 16:00 uur 

Kindergroep
Zaterdag :10:00 - 16:00 uur
 

Adresgegevens

Klaas en Jannie Paasman
Balloo 52
9458 TC Balloo
Link naar: routebeschrijving

telefonisch zijn wij te bereiken op:
06-48736497 (Klaas)
06-28049638 (Jannie)
06-23235097 Winkel (tijdens openingsuren)

ons email adres is: